Ontspannen door het leven

Shiatsu, wat letterlijk vingerdruk betekent, is een vorm van behandeling gebaseerd op de oosterse geneeskundige traditie en maakt gebruik van de toepassing van druk.

Shiatsu is een vorm van meridiaan behandeling oorspronkelijk ontwikkeld in Japan. Aangrijpingspunt is het energetisch functioneren van een mens, in de ruimste zin van het woord. Door middel van het uitoefenen van druk op de menselijke huid en het uitvoeren van specifieke massagetechnieken wordt het Ki of Levensenergie weer uitgenodigd te gaan stromen om zodoende te zorgen voor een optimaal welbevinden.

Wat aangesproken wordt is het zelf genezend vermogen; Shiatsu activeert het lichaamsbewustzijn en de mogelijkheden een nieuwe balans te creƫren.

Shiatsu werking: vitaliserend en verkwikkend / ontspant en kalmeert / verbeterd je lichaamsbewustzijn en maakt evenwichtiger / spierontspannend en pijnstillend. Het geeft bijvoorbeeld effect bij ademhalingsaandoeningen, emotionele spanningen en stress, hormonale verstoringen, huidproblemen, rug, nek en schouderklachten en spijsverterings- en stofwisselingsklachten.